Amandelspijs

Amandelspijs wordt gemaakt van puur natuurlijke amandelen

Wie kent amandelspijs niet uit de gevulde Speculaas (Frisia Speculaas), Tulband (Frisia Tulband), Boterletter of overheerlijke kerststol. Je kan het gemakkelijk zelf maken en het bespaart je nog geld ook. Met dit recept ben je binnen een kwartier klaar. Het makkelijkste is om Amandelen zonder vlies te gebruiken. Gebruik je amandelen met vlies zet ze dan op in een pan koud water giet net voordat ze gaan koken af en pel ze. De vliesjes gaan er nu veel makkelijker af.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen in een keukenmachine of met een amandelmolen tot amandelpoeder
  2. Was de citroen, wrijf hem droog en rasp de schil van de citroen dunnetjes, pers de rest van de vrucht en zeef het sap.
  3. Klop de 2 eieren los
  4. Meng de gemalen amandelen (amandelpoeder), kristalsuiker, zout, citroenrasp, losgeklopte eieren en 2 eetlepels van het citroensap. Maal het mengsel opnieuw tot een gladde pasta.
  5. Doe de amandelspijs in een bak die je kunt afsluiten en laat minstens een week in de koelkast staan voor gebruik.

De amandelspijs is al lang houdbaar in de koelkast maar kan tevens in de vriezer bewaard worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *