Quinoa

Volg dit recept en leer hoe u zelf heerlijke marsepein maakt.

Quinoa kan gebruikt worden als een vervanger van pasta, rijst, aardappelen of couscous. Het zit boordevol eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen zoals koper, ijzer en magnesium. Ook zitten er een stuk minder koolhydraten in dan bij bovengenoemde producten. Je kan Quinoa koken of stomen. Wel is het verstandig om het eerst even te wassen in een keukenzeef als u niet weet of de fabrikant dit al gedaan heeft. Er zit namelijk een natuurlijke beschermlaag overheen die een nogal bittere smaak geeft. Deze is er makkelijk af te spoelen. Geef Quinoa meer smaak door wat zout en/of kruiden er door heen te doen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Doe 1 deel Quinoa op 2 delen water in een kookpan. Let op: neem een ruime pan want de Quinoa is na het koken 3 keer het volume van daarvoor.
  2. Zet de pan op hoog vuur zodat het snel kookt.
  3. Als de Quinoa kookt zet het gas lager zodat het nog net blijft koken en doe de deksel op de pan.
  4. 10 minuten laten koken.
  5. Zet na 10 minuten het gas uit en laat nog 10 minuten staan in de afgesloten pan, roer tussentijds 1 keer door. De Quinoa gaart nog even door en neemt het laatste vocht op.
  6. Eventueel als de Quinoa nog te vochtig is afgieten.

De Quinoa is heerlijk in verschillende gerechten zoals Paella en Couscous.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *