Marsepein

Volg dit recept en leer hoe u zelf heerlijke marsepein maakt van puur natuurlijke ingrediënten.

Speciaal voor de zoetekauwen onder ons een simpel recept om marsepein te maken. Met dit recept ben je binnen een kwartier klaar. Het makkelijkste is om amandelen zonder vlies te gebruiken. Gebruik je amandelen met vlies zet ze dan op in een pan koud water giet net voordat ze gaan koken af en pel ze. De vliesjes gaan er nu veel makkelijker af. Ook kan je amandelpoeder gebruiken.

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen zonder vlies
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • Enkele druppels citroensap
  • Ongeveer 2 eetlepels water
  • Eventueel kleurstof met een smaakje of cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen in een keukenmachine of met een amandelmolen tot amandelpoeder
  2. Zeef de poedersuiker zodat er geen klontjes meer in zitten
  3. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en kneed het mengsel tot een gladde pasta.
  4. Eventueel nog mengen met cacaopoeder of kleurstof
  5. Laat minimaal 1 dag afgesloten in de koelkast staan

De marsepein is lang houdbaar in de koelkast maar kan tevens in de vriezer bewaard worden.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.